seminte chia

Beneficiile semintelor de chia

Semintele de chia sunt recunoscute pentru faptul ca va ajuta mult starea de sanatate, aceste seminte fiind un adevarat curent in mancatul sanatos pe care multi oameni il apreciaza deja foarte mult. Aceste seminte au un continut scazut de carbohidrati, dar si unul redus de calorii, de aceea ele sunt demne de a fi luate in considerare mai ales datorita faptului ca aceste seminte sunt foarte bogate in calciul de care fiecare dintre noi are nevoie. Semintele de chia mai sunt recunoscute si pentru alte beneficii nutritionale de sanatate, printre care se numara si faptul ca acestea au in componenta lor Omega 3. Acest compus este foarte necesar organismului el prevenind aparitia artritei, avand un rol important si in reducerea riscului formarii unor cheaguri de sange.

Omega 3 are si un rol important in imbunatatirea calitatii pielii, dar si a parului, acest nutrient fiind cunsocut si pentru faptul ca are un rol esential si in tratarea diverselor eczeme, dar si a psoriazisului. Trebuie sa stiti ca doar 25 de g de seminte de chiar sunt foarte sanatoase pentru organismul vostru, acestea continand 6.9 g de fibre solubile. Un alt efect benefic al semintelor de chia, pentru care acestea sunt foarte apreciate este ca ele absorb pana la de 10 ori greutatea lor in apa, de aceea aceste seminte sunt eficiente si in detoxifierea organismului, prin eliminarea toxinelor care se acumuleaza in corp. Semintele sunt apreciate si pentru faptul ca sunt o sursa excelenta de vitamine si minerale foarte utile organismului uman, de aceea acestea ar trebui incluse in dieta voastra. Printre cele mai cunoscute minerale care se gasesc in componenta acestor seminte este fierul, zincul, dar si magneziul, ele fiind foarte bogate chiar si in antioxidanti, protejand organismul impotriva radicalilor liberi care il pot afecta.

Semintele de chia sunt ideale si in scaderea nivelului de zahar din sange, ele fiind responsabile chiar si pentru scaderea trigliceridelor si a colesterolului, de aceea aceste seminte sunt alegerea perfecta pentru o persoana care reuseste sa piarda in greutate si sa previna, precum si sa trateze bolile cardiovasculare, de aceea ar trebui introduse in alimentatie.

Give a Comment